Paviljoen Welgelegen – Haarlem

Het goudleerbehang dat de gemeente Medemblik in 1930 aan de Provinciale Staten van Noord Holland had gegeven, was na intensief gebruik van de ruimte waarin het zich bevond, toe aan een schoonmaakbehandeling.
Paviljoen Welgelegen, sinds 1930 de zetel van het bestuur van de provincie Noord-Holland, heeft een lange en bewogen geschiedenis. Gebouwd in het revolutiejaar 1789 voor bankier Henry Hope, daarna buitenverblijf voor onder meer koning Lodewijk Napoleon en Wilhelmina van Pruisen, de moeder van koning Willem I. Tussen 2007 en 2009 werd het paviljoen schitterend gerestaureerd.

Wij restaureerden het goudleer in het Paviljoen. Het goudleer kwam oorspronkelijk uit Medemblik. Het was in 1930 door de gemeente Medemblik aan de Provinciale Staten van Noord Holland gegeven.

Na intensief gebruik van de ruimte waarin het zich bevond, was het goudleer toe aan een schoonmaakbehandeling. Omdat het vertrek niet geklimatiseerd is, was het nodig het leer een flexibele ophanging te geven waardoor het kan rekken en krimpen zonder opbouw van te grote spanning op het oude, droge leer. Het werk is verricht in samenwerking met Godfried Brands en Stichting Restauratie Atelier Limburg.